مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها در آمریکا، عامل احتمالی بروز بیماری حاد ریوی در ۱۴ ایالت آمریکا را، سیگارهای الکترونیکی اعلام کرد، و افزود، تحقیق گسترده دراین باره را آغاز می کند.

 

اپیدمی بیماری حاد ریوی جوانان و رابطه آن با سیگار الکترونیکی

پیشینه اپیدمی اخیر بیماری حاد ریوی:

 

بروز ناگهانی و خوشه وار موارد جدیدی از یک بیماری حاد ریوی در میان ۹۴ جوان و نوجوان، در سه هفته گذشته، (از ۲۸ ماه ژوئن برابر با ۶ مرداد ۱۳۹۸) زنگ های خطر را برای متخصصان مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ها در آمریکا (سی.دی.سی)، به صدا درآورد. تا به حال، ایالت های ویسکانسین، ایلی نویز، کالیفرنیا، ایندیانا و مینه سوتا، بیشترین تعداد بیماران را گزارش کرده اند، و ایالت های نیویورک و نیوجرسی  نیز وضعیت هشدار اعلام کرده اند.

نشانه های بیماری حاد ریوی

نشانه های این بیماری حاد ریوی، سرفه، تنگی نفس و ضعف عمومی است، و عامل عفونی در سرایت آن نقش ندارد. بررسی های ابتدایی سی.دی.سی روشن کرده است که تنها ویژگی مشترک این افراد، قرار داشتن در گروه سنی نوجوان و جوان، و استفاده از سیگار الکترونیکی یا ای-سیگارت است.

به گزارش رویترز، در این مرحله از تحقیقات، هنوز هیچ یک از مارک ها یا برندهای خاص سیگار الکترونیکی، در مظان اتهام نیستند و شرکت ژول که از بزرگترین کمپانی های تولید ای-سیگارت است، به این خبرگزاری گفته است که در پایش اپیدمی به صورت فعال مشارکت می کند و پژوهش مستقلی را نیز در دست اجرا دارد.

ای سیگارت ژول

به گزارش رویترز، در این مرحله از تحقیقات، هنوز هیچ یک از مارک ها یا برندهای خاص سیگار الکترونیکی، در مظان اتهام نیستند و شرکت Juul که از بزرگترین کمپانی های تولید ای-سیگارت است، به این خبرگزاری گفته است که در پایش اپیدمی به صورت فعال مشارکت می کند و پژوهش مستقلی را نیز در دست اجرا دارد. نمایندگان این شرکت، تاکید کرده اند که با منع دسترسی جوانان و نوجوانان به محصولات نیکوتین دار و تنباکو موافق هستند، و خواهان سختگیری بیشتر درباره محصولات تقلبی موجود در بازار هستند.

علاوه بر این، گزارش های متعددی درباره بروز بیماری ریوی پس از مصرف ای-سیگارت های حاوی THC یا ماده فعال و سرخوشی آور ماری جوآنا منتشر شده است، و در ماه آوریل نیز اف-دی-ای FDA اداره نظارت بر امور غذا و دارو در امریکا تحقیق درباره خطر بروز صرع و تشنج در اثر مصرف ای-سیگارت را آغاز کرد.

در پی این گزارش ها، بحث میان موافقان و مخالفان ای- سیگارت شدت گرفته است. موافقان می گویند، خطر ای-سیگارت از سیگار معمولی، که موجب بیماری و مرگ نیمی از مصرف کنندگان می شود، کمتر است، و مخالفان می گویند، عوارض جانبی ای سیگارت در دراز مدت آن شناخته شده نیست.

در همین حال، سی.دی.سی تاکید می کند، گرچه شواهد ابتدایی، نشانگر آن است ای سیگارت با بروز این بیماری مرتبط است اما اثبات آن نیاز به تحقیقات تکمیلی دارد.

Share →

پاسخی بگذارید

Web Analytics