سال ۲۰۱۵ میلادی، دنیای سلامت و بهداشت، سال پر فراز و فرودی را پشت سر گذاشت. جهان شاهد ۳ پیشرفت چشمگیر پزشکی در تولید واکسن ایبولا، کنترل بیماری ایدز و ریشه کنی فلج اطفال در آفریقا بود. اما پدیده ی رو به گسترش مقاومت به آنتی بیوتیک ها همچنان مسئله ساز ماند. گزارش پیشرفت ها و چالش های شاخص بهداشتی در سال ۲۰۱۵ را در این گزارش ویدئویی- خبری می توانید دنبال کنید.

در سال ۲۰۱۵ ایبولا جان ۳۰۰۰ نفر را گرفت، اما در طول همین یکسال، کارآزمایی بالینی واکسن در غرب آفریقا به نتایج چشمگیری رسید و در ماه ژوئیه یعنی ۵ ماه پیش موسسه بهداشت عمومی نروژ، ارزیابی واکسن را در گینه موفق اعلام کرد

دفن بهداشتی یک بیمار فوت شده از بیماری ایبولا

  • در سال ۲۰۱۵ ایبولا جان ۳۰۰۰ نفر را گرفت، اما در طول همین یکسال، کارآزمایی بالینی واکسن در غرب آفریقا به نتایج چشمگیری رسید و در ماه ژوئیه یعنی ۵ ماه پیش موسسه بهداشت عمومی نروژ، ارزیابی واکسن را در گینه موفق اعلام کرد.
  • مبارزه با ویروس مهلک اچ آی وی و بیماری قدیمی تر ایدز نیز امسال، پیشرفت قابل توجهی داشت. تنها یک روز پیش از روز جهانی ایدز، سازمان ملل متحد گفت، ۱۶ میلیون نفر با داروهای ضد ویروسی درمان می شوند و نسبت به سال ۲۰۰۰ بروز عفونت های جدید،  ۳۵ درصد و میزان مرگ و میر ۴۲ درصد، کاهش یافته است.
  • در سال ۲۰۱۵ جهان، همچنین شاهد پیشرفت عظیمی در ریشه کنی پولیو یا فلج اطفال بود. این ویروس که زمانی در ۱۲۵ کشور جهان تاخت و تاز می کرد، در ماه سپتامبر امسال یعنی تقریبا ۳ ماه پیش، در نیجریه ریشه کن شد و بدین ترتیب تنها دو کشور در جهان باقی ماند که هنوز بیماری در آنها دیده می شود: افغانستان و پاکستان.

    در سال ۲۰۱۵ جهان همچنین شاهد پیشرفت عظیمی در ریشه کنی پولیو یا فلج اطفال بود. این ویروس که زمانی در ۱۲۵ کشور جهان تاخت و تاز می کرد، در ماه سپتامبر امسال یعنی تقریبا ۳ ماه پیش، در نیجریه ریشه کن شد و بدین ترتیب تنها دو کشور در جهان باقی ماند که هنوز بیماری در آنها دیده می شود: افغانستان و پاکستان.

    واکسیناسیون فلج اطفال در نیجریه

با اینهمه و به رغم این موفقیت ها، هنوز جای نگرانی وجود دارد. سازمان جهانی بهداشت، هشدار داده که جهان بسوی عصر پسا آنتی بیوتیکی پیش می رود، دورانی که در آن میکرب های ساده به دلیل گسترش پدیده مقاومت آنتی بیوتیکی، قادر به بیمار کردن و کشتن آدم ها می شوند. در این میان سل و مالاریای مقاوم به درمان دو معضل بزرگ بهداشتی محسوب می شوند. به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت؛ تشدید مبارزه با سل، محو فلج اطفال در افغانستان و پاکستان، و توسعه درمان های جدید برای بیماری های نوپدید را در چشم انداز سال ۲۰۱۶ خود قرار داده است.

 

Share →

پاسخی بگذارید

Web Analytics