اداره نظارت بر امور غذا و دارو در آمریکا FDA روز جمعه توصیه کرد، ورود افراد زیر ۱۸ سال به سالن های برنزه سازی یا تننینگ، ممنوع شود و از صاحبان این کسب و کار خواست، در سالنهای خود، پیام های هشدار درباره خطر استفاده از نورهای برنزه نصب کنند. بسیاری از افراد گمان می کنند، خطر استفاده از منابع مصنوعی نور که برای برنزه کردن پوست مورداستفاده قرار می‌گیرند و عموما به نام سولاریوم نامیده می‌شوند، کمتر از قرار گرفتن زیر نور آفتاب است. اما این باور پایه‌ و اساس علمی ندارد. اما ۱) خطر استفاده از این سالنها چیست و احتمال بروز عوارض خطرناک چقدر است ؟ و ۲) چرا در افراد زیر ۱۸ سال میزان خطر بیشتر است؟ گفتگوی خبری در این ویدئو پاسخی به این پرسش هاست.

نور خورشید از طیف‌های مختلفی تشکیل شده است که با توجه به طول موج‌های متفاوت، از هم متمایز می‌شوند. خوشبختانه قسمت اعظم امواجی که طول موج‌های پایین‌تری دارند و پرخطرتر هستند، توسط اتمسفر جذب و به ویژه توسط لایه ازن فیلتر می‌شوند. از طرفی امواج بیولوژیکی که ما آن‌ها را به نام  اشعه ماورای بنفش UVA و  UVB  می‌شناسیم نیز تا حد زیادی در اتمسفر جذب می‌شوند و فقط ۱۰ درصد آن  به زمین می‌رسد که همین مقدار جزیی نیز می‌تواند باعث ایجاد آثار مخربی در پوست شود.

نور دستگاه‌های سولاریوم تفاوت چندانی با اشعه تابیده شده از منابع طبیعی ندارند و حتی گاهی شدیدتر از نور معمولی آفتاب هم هستند. بنابراین سولاریوم می تواند حتی ناسالم‌تر و پرعارضه تر از حمام آفتاب باشد.

به همین دلیل است که اداره نظارت بر امور غذا و دارو در آمریکا تآکید می کند که بر خلاف باور جا افتاده ، نور دستگاه‌های سولاریوم تفاوت چندانی با اشعه تابیده شده از منابع طبیعی ندارند و حتی گاهی شدیدتر از نور معمولی آفتاب هم هستند. بنابراین سولاریوم می تواند حتی ناسالم‌تر و پرعارضه تر از حمام آفتاب باشد.

گفتنی است، افرادی که پوست روشنی دارند دچار عوارض پوستی بیشتری می‌شوند. واضح‌ترین آسیب در این گونه پوست‌ها سوختگی است که به صورت قرمزی و التهاب پوستی چند ساعت بعد از تماس با اشعه بروز می‌کند. البته شدت سوختگی از خفیف تا شدید، متغیر است و با توجه به مدت زمان تماس و انرژی حاصله، از قرمزی و سوزش خفیف پوست تا تاول‌های بزرگ پوستی را دربرمی گیرد. در مقابل پوست‌های تیره تر که اکثر پوست‌های آسیایی هم در این گروه قرار می‌گیرند، ممکن است به جای قرمزی و سوختگی واضح دچار افزایش تیرگی پوست شوند که این واکنش تا حدودی تاخیری است و ۴۸ تا ۷۲ ساعت بعد از تماس با اشعه بروز می‌کند و با ایجاد لکه‌های تیره و روشن همراه است.

skin_cancer_before_after

سولاریوم چه در افرادی که پوست تیره و چه در افرادی که پوست روشن دارند، به هیچ عنوان روش کم خطری برای برنزه کردن پوست نیست و تحقیقات علمی ثابت کرده است که استفاده از این روش، عامل مهم ایجاد سرطان‌های پوستی در سنین بالاتر محسوب می‌شود.

علاوه بر افزایش احتمال ابتلا به سرطان‌های پوستی، سولاریوم قدرت ایمنی پوست را نیز کاهش می‌دهد و این موضوع افزایش عفونت‌ها و بدخیمی‌ها را به دنبال خواهد داشت. واکنش‌های گذرایی مانند کهیر ناشی از نور، خارش‌های شدید، تغییر رنگ‌های نامرتب و پراکنده، درماتیت های پایدار و مزمن نوری و پیری زودرس پوست نیز از واکنش‌هایی هستند که نباید از وجود آن‌ها غافل شد. باید گفت که یکی از مهم‌ترین عوارض دیگر سولاریوم، خشن شدن، خشکی و افزایش چین و چروک‌های سطحی پوست است. این حالت همراه با باز شدن عروق سطحی در طولانی مدت باعث ایجاد شیارهای عمقی و دائمی پوست می‌شود که هر روز در مراکز درمانی با آن مواجه هستیم.

Share →

پاسخی بگذارید

Web Analytics