تقریبا همه ما تجربه ناخوشایندی از بدخوابی نخستین شب در محیط ناشناس داریم و حالا نتیجه یک تحقیق در دانشگاه براون ایالت رودآیلند آمریکا، از اسرار خواب و معمای “بد خوابی در شب نخست” پرده برداشته است.
نتایج این تحقیق، با بررسی خواب ۳۵ نفر، در طی مدت یک هفته و در یک لابراتوار، نشان داد دلیل اصلی بی خوابی یا بد خوابی افراد در مکان های جدید یا ناآشنا، به افزایش فعالیت نیمکره چپ مغز طی خواب شبانه در مکان های جدید بستگی دارد. در ارزیابی های این پژوهش که با استفاده از خواب اسکن های فعالیت مغزی ۳۵ نفر مشخص شد بخش چپ مغز آنها در طول مدت خواب به دلیل رصد کردن صداها به منظور نگهبانی در برابر تهدیدات احتمالی در یک مکان تازه و ناشناس مانع عمده خواب راحت شبانه در مکان های تازه و ناآشنا است.
گفتنی است مطالعه روی برخی موجودات دریایی، خزندگان و پرندگان نشان می دهد آنها نیز مانند انسان ها وضعیتی مشابه دارند و در مکان های تازه و غریب اختلال خواب دارند.
پروفسور “یوکا ساساکی ” از دانشگاه “براون ” نتایج تحقیقات خود درباره بدخوابی نخستین شب در محیط ناشناس با انتشار مقاله ای در نشریه ” کارنت بیولوژی” تشریح کرده است. او دلیل بی خوابی در مکان های جدید را انعطاف پذیری فوق العاده مغز دانسته و می گوید، انسان ها با تمرین می توانند یاد بگیرند که از شر این بد خوابی خلاص شوند و مغز خود را از حالت نگهبان شب درآورده و به خوابی راحت و عمیق بروند.
این محققان به افرادی که معضل بی خوابی در شب اول در مکان های ناآشنا و جدید را دارند توصیه کرده است بالش خود را به همراه داشته باشند.