در سایه نگرانی جهان از گسترش زیکا و ارتباط آن با میکروسفالی، انستیتو ملی بهداشت آمریکا، بزرگترین پروژه تحقیقاتی جفت انسانی را با اختصاص یک بودجه ۵۰ میلیون دلاری آغاز کرد. بنا به آمارهای دفتر قاره آمریکای سازمان جهانی بهداشت، از آغاز اپیدمی تا بحال بیش از ۷۰۰۰ مورد میکروسفالی گزارش و وجود ویروس در مغز تقریبا ۲۰۰۰ نوزاد مشخص شده است.

هدف اصلی اجرای این طرح فهم بهتر چگونگی ِ سرایت بیماری های واگیر از مادر به جنین و شناسایی نقش دفاعی جفت است.

در سایه نگرانی جهان از گسترش زیکا و ارتباط آن با میکروسفالی، انستیتو ملی بهداشت آمریکا، بزرگترین پروژه تحقیقاتی جفت انسانی را با اختصاص یک بودجه ۵۰ میلیون دلاری آغاز کرد. بنا به آمارهای دفتر قاره آمریکای سازمان جهانی بهداشت، از آغاز اپیدمی تا بحال بیش از ۷۰۰۰ مورد میکروسفالی گزارش و وجود ویروس در مغز تقریبا ۲۰۰۰ نوزاد مشخص شده است.

پروژه تحقیقات جفت انسان

اهداف مرحله ای طرح شامل موارد زیر است:

  • تهیه نقشه نفوذ تروفوبلاست ها یا سلول های سازنده جفت به دیواره رحم
  • مطالعه نحوه خون رسانی، انتشار اکسیژن، تبادلات خونی مادر و جنین و دفع مواد زائد
  • راه های جلوگیری از عبور سموم و مواد خطرناک از جفت به سمت جنین

به جز زیکا، چندین بیماری مهم توانایی سرایت از طریق جفت یا به گفته پزشکان، انتقال عمودی را دارند. نخستین اپیدمی ناهنجاری نوزاد بدلیل عفونت ویروسی مادر در سال۱۹۶۰ با ویروس سرخجه یا سرخک آلمانی اتفاق افتاد. انگل تک یاخته ای توکسوپلاسما، ویروس سیتو مگال، هرپس، هپاتیت و ایدز، همچنین میکرب سیفلیس، توانایی انتقال عمودی و ایجاد آسیب در جنین را دارند.

غیر از بیماری های عفونی، خطرات دیگری مانند اکلامپسی یا فشار خون بالا، ورم و دفع پروتئین در ادرار، از طریق جفت سلامت مادر و جنین رو تهدید می کند.

انیستیتوی ملی بهداشت آمریکا می گوید؛ تا پیش از اجرای این طرح، به منظور پیشگیری از ریسک برای جنین، جفت همواره پس از خاتمه بارداری مطالعه می شد، و یکی از مزیت های این طرح آن است که پژوهش های آتی قرار است، بافت جفت را در زمان پویایی و عملکرد مطالعه کنند.

 

Share →

پاسخی بگذارید

Web Analytics