مهرناز صمیمی

از میان همه مباحثی که توجه سیاستمداران، نامزدهای ریاست جمهوری سال آینده آمریکا، وهواداران آنها را در رقابت داغ این روزهای صحنه سیاست این کشور به خود جلب کرده، آنهایی که ارتباطی تنگاتنگ با سلامت دارند، جایگاهی ویژه یافته اند.

یکی از اینها، که در این روزگار اختلاف عقیده بر سر آن اندکی شگفتی به همراه دارد، واکسیناسیون است. نه نوع آن، یا سن تزریقش، و موارد دقیقی از این دست. بلکه نفس ایمن سازی بدن کودکان با واکسیناسیون. از حدود پنج سال پیش،  بحثی در آمریکا بر سر آن مطرح شد که واکسینه کردن کودکان اساس درستی دارد یا نه. چند بازیگر و چهره سرشناس فرهنگ عام، با مطرح کردن مشکلات فرزندانشان که ادعا می کردند ناشی از واکسیناسیون بوده، به این بحث دامن زدند.ادعای آنها این بود که درخودماندگی (اوتیسم) فرزندانشان به دنبال تزریق واکسن ایجاد شده است و از این روی، تزریق واکسن باید متوقف شود. در این میان، واکسنهای سه گانه و سرخک بیش از همه مورد انتقاد بودند.

این بحث، و انتقاد از دولت به سبب الزامی کردن واکسیناسیون کودکان و پیش شرط مدارس دولتی برای ثبت نام دانش آموزان بر اساس واکسینه شدن آنها، با گذر زمان داغ تر شد، تا جایی که در سال ۲۰۰۸، هیلای کلینتون به دنبال درخواست یکی از انجمن های مقابله با اوتیسم، اعلام کرد که سرمایه گذاری انبوهی در این راه کرده و قصد دارد امکان انجام پژوهش هایی را در این زمینه فراهم آورد تا روشن شود که تزریق واکسن ارتباط مستقیمی با اوتیسم دارد یا نه. (خانم کلینتون اوایل ماه فوریه امسال، در توییتی، نوشت که واکسیناسیون پایه اثبات شده علمی دارد و توصیه «مادربزرگانه» کرد که همه کودکان واکسینه شوند.)

weird-politics-anti-vaccine

ضدیت با واکسن در آمریکا عمدتاً  در سه رویکرد ریشه دارد:

 یک:  کوچک کردن دولت و محدود کردن دخالت آن در زندگی فردی آمریکاییان (رویکرد سیاسی): کسانی که این رویکرد را سبب مخالفتشان با واکسیناسیون می خوانند، اغلب جمهوریخواهند و معتقدند که دولت بیش از آن چه باید، بر زندگی مردم تسلط دارد و می گویند ثبت نام در مدرسه دولتی، نباید به شرط ایمن بودن دانش آموزان باشد و خانواده ها باید در این مورد حق و قدرت انتخاب داشته باشند.

دو:  دستکاری نکردن در خلقت خداوند یا طبیعت (رویکرد مذهبی یا فلسفی): مسیحیان افراطی و شماری اندک از شهروندان آمریکایی که به خالص نگاه داشتن طبیعت اعتقاد راسخ دارند، یا با یافته ها و توصیه های علمی و پزشکی امروزین مخالفند، نمی خواهند فرزندانشان را در برابر بیماری های واگیر، ایمن کنند.

سه: رویکرد ضداوتیسم (رویکرد قربانیان اوتیسم و فعالان مبارزه با درخودماندگی): گروهی از خانواده های کودکان مبتلا به اوتیسم، معتقدند از آن جا که نشانه های این نارسایی در پی تزریق واکسنهای معمول کودکان در فرزندانشان نمودار شده، ریشه و علت درخودماندگی این کودکان، واکسنی بوده که به آنها تزریق شده.

 

این روزها، به دنبال تأکید باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، بر ضرورت تلقیح واکسن و توصیه سیاستمداران دموکرات و شماری از سیاستمداران جمهوریخواه به لزوم ایمن سازی کودکان، واکسیناسیون از بحثهایی است که در مصاحبه ها و مناظره های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ همچنان طرح می شود.

گفتنی است در هر پنجاه ایالت آمریکا ایمن سازی کودکان اجباری و لازمه ثبت نام در مدارس دولتی است. اما در ۴۸ ایالت این کشور به سبب آنچه احترام به آزادی و انتخاب شهروندان و عقاید مذهبی یا فلسفی آنها عنوان می شود، معافیت از واکسیناسیون ممکن است.

during the CNN Republican presidential debate at the Ronald Reagan Presidential Library and Museum on Wednesday, Sept. 16, 2015, in Simi Valley, Calif. (AP Photo/Mark J. Terrill)

سناتور رند پال، یکی از نامزدهای جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا، به رغم آن که خود جراح چشم است، در خصوص ضرورت واکسیناسیون، در گفت و گوهای گوناگون، عقایدی ضد ونقیض ابراز کرده و تأکید ورزیده که فرزندان خودش را با فاصله زمانی بیش از آنچه معمول واکسیناسیون است، ایمن کرده.

بن کارسن، نامزد جمهوریخواه دیگری که جراح اعصاب اطفال است، بر پایه علمی اثبات شده ایمن سازی کودکان پای می فشرد. چند تن دیگر از نامزدهای جمهوریخواه اما، شاید به سبب ملاحظات سیاسی، رویکرد صریحی در قبال ایمن سازی ابراز نکرده اند.

امسال، همه گیر شدن بیماری سرخک در آمریکا توجه بسیاری به لزوم واکسینه کردن کودکان جلب کرد. با این وصف، واکسیناسیون مخالفانی در میان شهروندان آمریکا دارد که از ایمن سازی فرزندانشان احتراز می کنند. مرکز مهار بیماری های آمریکا اعلام کرده که از زمان ریشه کن شدن سرخک در سال ۲۰۰۰، امسال (سال ۲۰۱۵) بیشترین آمار ابتلا به این بیماری در آمریکا ثبت شده و شمار مبتلایان آن را ۶۴۴ کودک از ۲۷ ایالت این کشور اعلام کرده است.

برخی جمهوریخواهان گزینه تزریق تدریجی واکسن را در مقادیر اندکتر مطرح کرده اند. دونالد ترامپ، از نامزدان جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا، که پیشتر مخالفت خود را با تلقیح واکسن اعلام کرده بود، تغییر موضع داد. ترامپ در مناظره تلویزیونی ماه سپتامبر این کاندیداها، دربخشی از تصریح دوباره موضعش گفت: «من مخالفتی با این کار ندارم، اما مقدار تزریق آن باید کمتر، و دفعات تزریق، بیشتر باشد…بچه های معصوم زیبایت را می بری برای ایمن سازی. اندازه سرنگ را که نگاه می کنی، تعجب می کنی.  آنقدر بزرگ است که انگار می خواهند به اسب واکسن بزنند…»

Share →

پاسخی بگذارید

Web Analytics