دوازدهمین کنگره بین‌المللی ام-اس یا مولتیپل اسکلروزیس، امروز بیست و یکم آبان ماه در ساری آغاز و تا دو روز دیگر یعنی بیست و سوم ادامه دارد. در مراسم گشایش این کنگره، دکتر حسین پاکدامن رئیس انجمن اعصاب ایران گفت:  میزان ابتلا به ام اس در ۱۵ سال اخیر در  کشور دو برابر شده است.

 انجمن مولتیپل اسکلروزیس ایران به منظور اطلاع رسانی به بیماران و جامعه ایران، کمک به بیماران و در جهت از بین بردن اندیشه های نادرست در خصوص این بیماری تشکیل شده است.

انجمن مولتیپل اسکلروزیس ایران

پیش تر نیز نتایج چندین تحقیق، نشان داده بود که میزان ام اس در فاصله سال های ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۸ در تهران هفت برابر و در اصفهان ۳ برابر شده است. نتایج یک تحقیق نیز که در سال ۲۰۱۳ توسط دکتر جولیا پاکپور و سریرام راماگوپالان دو محقق علوم ژنتیکی دانشگاه آکسفورد بریتانیا انجام شده، با قید احتیاط می گوید؛ شاید پوشش اجباری زنان پس از انقلاب ایران عامل این وضع باشد.  آنها فرضیه خود را بر این اساس استوار کرده اند که پژوهش های پیشین نشان داده است که کمبود ویتامین دی در ایران شایع است و کمبود ویتامین دی خطر بیماری ام اس را افزایش می دهد. از آنجا که اصلی ترین منبع تأمین ویتامین دی، قرار گرفتن در معرض اشعه آفتاب است، این پژوهشگران نتیجه گرفته انئد که شاید، افزایش ناگهانی شیوع ام اس در ایران به دلیل حجاب اجباری و همگانی باشد . اما این نظریه پاسخی برای شیوع پایین تر ام اس در عربستان یا حتی شهر زابل در ایران ندارد. مطالعاتی که در جمعیت های ترک در سوئد شده که نشان می دهد سطح ویتامین دی خانم های محجبه کمتر است. مطالعات دیگری نیز در اسرائیل انجام شده که نشان می دهد که سطح این ویتامین در خانم های یهودی که پوشش بیشتری دارند کمتر است. این در حالی است که شیوع ام اس در اسرائیل و سوئد تفاوت چشمگیری دارد.

ام اس یک بیماری سیستم عصبی و عضلات است که در مواردی با فلج تدریجی و در نهایت مرگ همراه است. این بیماری بیشتر در زنان شایع است و در حال حاضر درمان قطعی ندارد. به همین دلیل توصیه هایی که می تواند در سطح جامعه موثر باشد، استفاده از قرص های مکمل ویتامین دی و کاهش مصرف سیگار است. همچنین مطالعه ای در نشریه نیچر چاپ شده که نشان می دهد که کاهش نمک در مواد غذایی می تواند باعث کاهش ابتلا به این بیماری شود.

 

 

.

 

Share →

پاسخی بگذارید

Web Analytics