در هندوستان، رئیس بنیاد پژوهش های پزشکی، مستقر در کلانشهر بمبئی می گوید، آمار مرگ کارکنان بیمارستان مسلولین نگران کننده است. به گفته سازمان جهانی بهداشت، هندوستان، محل سکونت بیشترین مبتلا یان سل در جهان است و رقم تقریبی بیماران مسلول ِ آن کشور، ۲ میلیون ۶۰۰ هزار نفر برآورد می شود.
دکتر نرجس میستری، رئیس  بنیاد پژوهش های پزشکی هندوستان می گوید؛ بیش از ۶۵ تن از کارکنان بیمارستان سوئری، در فاصله سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۱ در اثر ابتلا به سل مقاوم به درمان، جان خود را از دست داده اند. او تأکید می کند که رقم گزارش شده بسیار کمتر از آمار واقعی مرگ و میر ناشی از سل در میان کارکنان و ناشی از بی توجهی مسئولان بهداشتی است. مقام های وزارت بهداشت هند نیز می گویند، بیمارستان سوئری نیاز ضروری به تخصیص بودجه و اقدام های فوری برای کنترل سل دارد.

india-tb-mask

سل یک بیمارى عفونی مزمن است که در اثر آلودگی به  میکرب سل __در اغلب موارد مایکوباکتریوم تربوکولوزیس__ ایجاد مى‌شود. بیمارى سل به دو صورت ریوى (۸۵%) و خارج ریوى (۱۵%)  تظاهر مى‌کند. در نوع خارج ریوى  تقریبأ تمامى اعضاء بدن در معرض آلودگی هستند، ولى شایع‌ترین نقاط درگیر عبارت از؛ غدد لنفاوی، پرده جنب، دستگاه ادرارى تناسلی، استخوان‌ها، روده و منن است.

سل یکى از قدیمى‌ترین بیمارى‌هاى بشر است و در طول سالیان دراز همواره به ‌عنوان یکى از عوامل مرگ‌ومیر و ناتوانى انسان‌ها مطرح بوده است. امروزه نیز على‌رغم کشف عامل بیماری، واکسن و داروهاى بسیار مؤثر براى درمان سل، این بیمارى، به دلیل پدیدار شدن سویه های مقاوم به درمان، هنوز هم یکى از معضل‌هاى جدى بهداشتى در جهان است.

tuberculosis -lung

سالانه ۹ میلیون نفر در جهان به به بیماری سل مبتلا می‌شوند و حدود ۱۰ درصد از این تعداد با وجود درمان‌های انجام شده فوت می‌کنند. در اغلب موارد، دلیل مرگ بیماران،مقاومت میکرب سل نسبت به داروهای موجود است. علت این مقاومت نیز بد مصرف کردن دارو از سوی خود بیمار یا سایر بیماران است. آمارها نشان می دهد، تقریبأ در همه دنیا  ۷۵ درصد بیماران مبتلا به سل، درمان را به صورت ناقص انجام می‌دهند و به همین دلیل بعد از شش ماه الی یک سال دوباره به بیماری سل مبتلا می‌شوند، اما این بار بیماری آنها نسبت به داروها و درمان مقاومت می‌کند.

بنا به آمار سازمان جهانی بهداشت، یک‌سوم کل مردم جهان و پنجاه درصد مهاجران در حال حاضر آلوده به باسیل سل هستند. این بدان معنی است که، هر ۴ ثانیه یک‌نفر در دنیا مبتلا به سل مى‌شود و هر ۱۰ ثانیه یک نفر در دنیا در اثر سل مى‌میرد. تنها در سال ۲۰۱۳ بیش از یک و نیم میلیون نفر به دلیل ابتلا به سل جان خود را از دست داده و بیش از ۱۰ میلیون کودک به دلیل مرگ والدین خود خود یتیم شده اند.

در ایران نیز، سل هنوز یک معضل بهداشتی است، اما  میزان بروز و شیوع سل در همهء نقاط کشور یکسان نیست. مناطق حاشیه‌اى ایران از قبیل سیستان و بلوچستان، خراسان، مازندران، گیلان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان، خوزستان و سواحل جنوبى داراى میزان بروز و شیوع بالا و برعکس قسمت‌هاى مرکزى کشور میزان بروز پائینى دارند.

 

Share →

پاسخی بگذارید

Web Analytics